Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

Spintoppr 2.2.0

14 mei 2024
Nieuwe release

Het seizoen mag dan misschien wel ten einde zijn, Spintoppr blijft uitbreiden! Ook deze release zijn er weer heel wat functies toegevoegd die de administratie en communicatie binnen je club efficiënter zullen laten verlopen!

Export / import voor leden

Je kan vanaf nu het volledige ledenbestand exporteren naar Excel via het actiemenu in de rechterbovenhoek van het ledenoverzicht. Alle persoonlijke informatie die over leden in Spintoppr bekend zijn, zitten mee in de export.

Op dezelfde manier kan je leden vanuit een Excelbestand importeren naar Spintoppr. Dit is heel handig voor zowel nieuwe als bestaande clubs. Omdat zowel export als import van hetzelfde formaat gebruikmaken, kan je dus eerst een export doen, dan de nodige aanpassingen maken in Excel en vervolgens hetzelfde bestand terug importeren.

E-mail bijlagen

Vanaf nu is het mogelijk om maximaal 3 bijlagen van elk maximaal 10 MB bij te voegen aan e-mails die via de mailgroep functionaliteit verstuurd worden.

Overzicht van ploegopstellingen voor leden

Leden kunnen vanaf nu ook de ploegopstellingen in één handig overzicht zien, zonder te moeten navigeren naar de individuele wedstrijdpagina's.

Enkel de bevestigde opstellingen worden getoond. Teams die nog niet officieel zijn doorgestuurd naar de leden, zijn niet zichtbaar. Het overzicht zelf is enkel voor ingelogde leden van de club raadpleegbaar.

Klassement berekenen voor medespelers

De module voor het berekenen van het verwachte nieuwe klassement kan nu gesimuleerd worden voor elke speler van de club. Kies de competitie en de speler en de module doet de rest!

Veel plezier!

Probeer de nieuwe functies vandaag al uit en laat je feedback zeker horen.


Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

Spintoppr 2.1.0

20 maart 2024
Nieuwe release

Er is de afgelopen 2 weken weer enorm veel werk verricht, waardoor we jullie veel vroeger dan verwacht een nieuwe release kunnen voorschotelen met tal van nieuwe functionaliteiten en optimalisaties!

Standaard ploegen samenstellen

Beheerders voor ploegopstellingen zijn reeds super enthousiast over de lineups module. Maar vaak zijn de opstellingen ongeveer hetzelfde en is het veel werk om leden een voor een aan de teams toe te voegen.

Daarom is er nu een nieuwe module beschikbaar in het controlepaneel: Samenstellingen voor ploegen.

Standaard ploegen kan je beschouwen als een template die je eenmaal samenstelt en die je vervolgens het hele seizoen kan gebruiken als startpunt voor een nieuwe speelweek. Nadat je de standaard ploegen hebt samengesteld, kan je vanuit de Wedstrijdopstellingen module simpelweg deze standaard teams importeren voor de huidige geselecteerde divisie:

Nadat je de kopie hebt gemaakt, kan je natuurlijk nog altijd specifieke aanpassingen maken voor die speelweek. Maar zo heb je jezelf tenminste al een pak werk bespaard!

Eenvoudigere registratie van beschikbaarheden

Leden hadden reeds de mogelijkheid om onbeschikbare dagen via hun profiel te registreren, maar dit proces was niet zo gebruiksvriendelijk en het was moeilijk om op voorhand te weten welke dagen belangrijk zijn om aan te duiden.

In de volledig nieuwe Beschikbaarheden module in het controlepaneel kan een beheerder op voorhand datums beheren waarvoor leden beschikbaarheden kunnen aanvullen. Met één druk op de knop kan hij ook alle competitiewedstrijden vanuit VTTL / AFTT / Sporta importeren. In het handige overzicht ziet hij ook hoeveel leden op welke dag al dan niet beschikbaar zijn.

Voor leden wordt het ook gemakkelijker om beschikbaarheden te registreren. Zij kunnen in hun profiel kiezen tussen beschikbaar (groen) of niet beschikbaar (rood) voor elke datum die in de toekomst ligt.

Uiteraard kan de beheerder van de ploegopstellingen in zijn overzicht ook nog steeds zien welke leden voor welke wedstrijden al dan niet beschikbaar zijn.

In de nabije toekomst komt er ook nog een mechanisme om leden eraan te herinneren deze beschikbaarheden tijdig door te geven!

Reacties plaatsen

Vanaf nu kunnen ingelogde leden reacties plaatsen op nieuwsberichten, activiteiten en wedstrijden! Reacties op nieuwsberichten en activiteiten zijn voor iedereen zichtbaar, reacties op wedstrijden enkel voor ingelogde leden.

Een leuke extra: wanneer er een reactie op een wedstrijd geplaatst wordt, dan krijgen de leden die in deze wedstrijd opgesteld staan deze reactie ook per mail toegestuurd. Ideaal dus om bijvoorbeeld af te spreken wie de chauffeur zal zijn of om je favoriete A-ploeg aan te moedigen!

Auto-refresh voor live wedstrijden

Je kon voordien al wedstrijden live volgen maar het overzicht ververste zichzelf niet. Dat is nu wel het geval! Hierdoor kan je perfect je browserscherm laten openstaan of bijvoorbeeld projecteren op een scherm in de kantine zodat iedereen live kan meevolgen!

En nog meer...

Ook deze update bevat weer een aantal kleinere aanpassingen en optimalisaties:

 • Acties waarbij e-mails verstuurd worden zijn geoptimaliseerd waardoor ze 2 tot 3 keer sneller utigevoerd kunnen worden!
 • E-mailadres en telefoonnummer van de club op de contactpagina kan nu ook rechtstreeks gebruikt worden voor een email te sturen of te bellen.
 • De "Openingsuren" pagina is optioneel geworden. Indien deze pagina niet in het CMS wordt aangemaakt, zal de pagina ook niet verschijnen in de navigatiebalk.

Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

Nieuwe clubs bij Spintoppr

19 maart 2024
Nieuwe klant

Sinds kort mogen we opnieuw 2 clubs verwelkomen in de Spintoppr familie!

Charles Quint TT is een gezellige Brusselse club uit de gemeente Ganshoren. Het telt meer dan 30 actieve leden en evenveel sympathisanten. Ze spelen in 4 provinciale ploegen en hebben ook een damesploeg.

Palette Obourgeoise is een groeiende club uit Bergen met bijna 80 leden die in 10 provinciale ploegen spelen.

Ook interesse in Spintoppr? Neem dan snel contact op!


Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

Spintoppr 2.0.0

10 maart 2024
Nieuwe release

Vandaag is Spintoppr 2.0.0 live gegaan! Deze release bevat tal van optimalisaties onder de motorkap maar ook zichtbare aanpassingen en enkele volledig nieuwe functionaliteiten.

Controlepaneel

Alle administratieve functies zijn nu ondergebracht in het "Controlepaneel". Beheerders vinden deze terug onder het vertrouwde profielmenu na login. Op basis van je rollen krijg je alle acties te zien die je kan uitvoeren.

Alle administratieve functies kregen ook een grondige update zodat het nu makkelijker dan ooit is om leden, mailgroepen en opstellingen te beheren.

Beurtrollen

Veel clubs moeten rekenen op vrijwilligers voor het uitbaten van het cafetaria, het bijvullen van drank, het poetsen van het lokaal, ... Met deze nieuwe module kunnen clubbeheerders zelf taken definiëren en hier leden aan toekennen. Thuiswedstrijden kunnen eenvoudig in de module geïmporteerd worden en daarnaast kunnen extra datums bijgemaakt worden.

Bereken je klassement

De module voor klassement berekening wordt nu automatisch ingevuld als je ingelogd bent als lid. Aangezien het einde van het seizoen in zicht komt is dit een snelle manier om te achterhalen wat waarschijnlijk je klassement volgend jaar zal zijn.

Ondersteuning voor Sporta

Spintoppr heeft nu ook een automatische koppeling met de Sporta competitie! Wedstrijden en klassementen worden automatisch aan de juiste context gekoppeld.

Lidgeld beheren

In het ledenoverzicht is het nu ook mogelijk om bij te houden welke leden al dan niet hun lidgeld reeds betaald hebben. Handig om een overzicht te maken welke leden nog eens een herinnering moeten krijgen!

En nog veel meer...

Kleinere aanpassingen en bugfixes in deze versie zijn:

 • De ploegopstelling in het wedstrijddetail van een aankomende wedstrijd is nu enkel maar zichtbaar indien deze gefinaliseerd is.
 • De website is iets breder geworden zodat er meer informatie op de schermen past. Vooral handig voor de administratieve schermen!
 • De header van de website blijft nu (in verkleinde vorm) bovenaan staan wanneer je naar beneden scrollt. Zo moet je niet opnieuw naar boven scrollen wanneer je naar een andere pagina wil gaan.
 • Wanneer je in het wedstrijdoverzicht naar een andere week gaat, daar een detail opent en dan terugkomt, kom je nu terug uit op de week waar je vandaan kwam.
 • Je kan in het nieuwsoverzicht nu ook doorscrollen naar oudere nieuwsberichten.
 • Sponsors worden op meer pagina's getoond dan voordien. Zo krijgen ze meer waar voor hun geld!

What's next?

Er wordt al hard gewerkt aan Spintoppr 2.1.0! De volgende versie staat gepland voor deze zomer en zal volgende functionaliteiten bevatten:

 • Het samenstellen van een standaard opstelling per ploeg die vervolgens als startpunt dient voor nieuwe seizoensweken.
 • Een eenvoudigere manier voor leden om onbeschikbare dagen te beheren, inclusief een manier om leden te herinneren om deze dagen op tijd in te stellen.
 • Het kunnen reageren op nieuwsberichten en evenementen door ingelogde leden.

Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

CTT Tourinnes werkt met Spintoppr

15 februari 2024
Nieuwe klant

CTT Tourinnes in Walhain, provincie Waals-Brabant, heeft zich onlangs aangesloten bij de Spintoppr familie!

De club had al een eigen website, maar wou toch graag de wedstrijdresultaten en divisies van Spintoppr gebruiken. Na een snelle integratie zijn deze beschikbaar op hun eigen website.